25 juni 2019 "Beweeg je fit"

Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Wetenschappelijk onderzoek leert dat sportief bewegen na de behandeling een belangrijke bijdrage kan leveren aan het opbouwen van de conditie en het herstel. Sporten hoeft niet duur te zijn en kan mits eenvoudige dagdagelijkse aanpassingen al een positief effect hebben.

Deze sessie wordt gegeven door een bewegingscoach en na haar uiteenzetting gaan we onmiddellijk aan de slag met simpele oefeningen die voor iedereen haalbaar zijn.

Voorzie een lange broek.

24 oktober 2019 "Wie ziet mijn medische gegevens?"

Om een kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen, hebben zorgverleners vaak nood aan je gezondheidsgegevens. Waarom mijn persoonlijke medische gegevens doorgeven? Wat is het voordeel hiervan? Aan wie en hoe geef ik dit veilig door?

De elektronische toegang tot gezondheidsgegevens roept evenwel enkele praktische en juridische vragen op: Wie heeft er inzage in het elektronisch patiëntendossier? Ziet iedere hulpverlener alles of is er voor bepaalde zorgverleners een beperkte inzage?

De projectverantwoordelijke patiëntenrechten en e-health van het Vlaams Patiëntenplatform maakt ons wegwijs in deze materie.

Praktische informatie

Onthaal: 19 u

Voordracht: 19u15

Deze avond sluiten we omstreeks 20u45 af met een vragenronde en een gezellige babbel.

Locatie: CM, Mandellaan 79, 8800 Roeselare, ruime gratis parking

Bijdrage: 4 € per persoon, drankje inbegrepen

Inschrijven verplicht!